روز بهداشت و ایمنی مواد غذایی ( از علم تا عمل )

7 ژوئن 2025 مصادف با 17 خرداد 1404، روز جهانی ایمنی در مواد غذایی با شعار ایمنی مواد غذایی; از علم تا عمل نامگذاری شده است. بیماریهای منتقله از غذا، بهعنوان یک چالش جهانی مطرح گردید که سلامت میلیونها نفر را تهدید میکنند. بنابر برآوردهای سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود ۶۰۰ میلیون نفر در اثر مصرف غذای آلوده بیمار میشوند و بیش از ۴۲۰ هزار نفر جان خود را از دست میدهند. نگرانکنندهتر ، آن که ۴۰ درصد از بار این بیماریها، متوجه کودکان زیر پنج سال است.
ایمنی غذا تنها در سایه مسئولیتپذیری جمعی قابل تحقق است. هر فرد، در هر جایگاه، از تولیدکننده تا مصرفکننده، از تصمیمگیر تا مجری، از خانواده تا نهاد حاکمیتی، باید به عنوان یک مدیر خطر ایفای نقش کند. تصمیمهایی که ما هر روز درباره آنچه میخوریم، چگونه آن را تهیه میکنیم و چگونه نگهداری میکنیم، بر سلامت خود، خانواده و جامعه ما اثرگذار است.همه ما در حفظ ایمنی غذا سهیم هستیم. با اتکای به علم و تعهد به عمل، میتوانیم چرخه غذا را ایمنتر، سلامت جامعه را پایدارتر و آینده را روشنتر کنیم.

نظر دهید